top of page

Bezienswaardigheden in de buurt

Waw kot is gelegen dicht bij verschillende bezienswaardigheden die de stad te bieden heeft.
Hieronder een aantal leuke locaties in de stad die zeker een bezoekje waard zijn.

MAS | Museum Aan de Stroom

 

Het MAS is meer dan een museum.een nieuwe plaats om bijeen te komen waar er altijd iets te beleven valt.

  •      Een roltrap brengt de bezoekers van de begane grond naar +9. Onderweg nemen ze het uitzicht van Antwerpen via de 6-meter hoge glazen panelen - een voorproefje van wat er te wachten staat bovenaan: een prachtig panorama over de stad, de haven en de Schelde.

  •      De MAS Boulevard is geopend van dinsdag tot zondag 9:30-24:00 uur (tot 22.00 uur in de winter). Er zijn geen kosten verbonden.


Hanzestedenplaats 1
2000 Antwerpen
+32 3 338 44 00
e-mail.

Zoo van Antwerpen

 

De Antwerpse Zoo is een dierentuin in het centrum van Antwerpen,  gelegen direct naast het Antwerpen-Centraal station. Het is het oudste dierenpark in het land één van de oudste in de wereld, opgericht in 21 juli 1843.

Adres: Koningin Astridplein 20-26, 2018 Antwerpen

Geopend: 21 juli 1843

Openingstijden: 10:00-19:00

Telefoon: +32 3 224 89 10

Vlaeykensgang

 

Dit is een van de oudste overgebleven plekken in Antwerpen. Het is een wirwar van smalle steegjes en doorgangen, die huizen aan elkaar sluiten met winkels en cafés, enz. Het is heel gemakkelijk om er in te verdwalen…. Dus ga niet als je gehaast bent.
Hoewel soms genoemd een 'insider tip', Deze steeg is een echt MUST om gezien te hebben en de absolute topper. U vindt er altijd vele bezoekers.  In de vlaeykensgang vindt u een kleine impressie hoe de oude binnenstad van Antwerpen er uit zag in de 16de eeuw.

Eeuwenlang was de steeg in slechte staat maar na een grote restauratie in 1960 een prachtige bezienswaardigheid.

Als je het geluk hebt om er helemaal allen te zijn ondervindt je de rustige sfeer die in schril contract staat met de drukke staten errond.


Ingang aan de Oude Koornstraat No. 16

Kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw, Antwerpen

 

Beschouwd als de grootste gotische kathedraal in de laaglanden, zoals het is herbouwd over de 100's van jaren zijn er elementen van de renaissance, rococo en barok in de architectuur, evenals ongelooflijke houtsnijwerk, evenals schilderijen van Rubens en vele andere wereldklasse kunstenaars . Van de 9e tot 12e eeuw was het de plaats van een kleine kapel. De bouw van de nieuwe kerk begon in 1352. Voltooid in 1521, en vervolgens in 1533 werd gestript door een brand. Met zijn 123 meter hoogte toren is nog steeds het hoogste gebouw in het centrum van Antwerpen.

De enige afgewerkte toren van de kathedraal van Onze-Lieve-Vrouw is gedefinieerd als een meesterwerk van kantwerk in steen: delicate filigrein decoraties sieren de slanke spits die etherisch en schijnbaar moeiteloos stijgt. Het is het belangrijkste land merk van de stad en bepaalt de skyline, waarvan het hoogste punt. Het is vooral van ver daarbuiten, waar u kunt waarderen hoe lang en slank deze toren is. Hoewel de toren is zichtbaar vanaf vele delen van de oude stad, het is van het water dat u het beste perspectief, vooral onder de gloeiende stralen van de ondergaande zon.

Zoals de voormalige klokkentoren van de stad, is de toren van de kathedraal vermeld als een UNESCO World Heritage Site.

U kunt de meer dan 500 treden klimmen naar de top en genieten van het uitzicht over de stad en de haven, evenals de beiaard het bevat met 47 klokken.

Tarief voor het bezoeken entree: € 5,00 (Adult)

Openingstijden:
Ma-vr: 10:00-17:00
Sa: 10:00-03:00
Su: 01:00-04:00

Het Steen - National Maritime Museum, Antwerpen

 

Het Steen, letterlijk "The Stone", wordt vaak aangeduid als het kasteel, maar was oorspronkelijk een van versterkte poorten van de oude stad, daterend van rond de 12e eeuw. Het gebouw verbonden met de gateway gebruikt als gevangenis uit 1300, of zo, tot ongeveer 1827.

Onder Karel V (circa 1520) werd het herbouwd als een fort met zijn indrukwekkende gebied van vuur over de Schelde, waardoor de haven en de middeleeuwse stad te beschermen. Toen de dokken werden gerenoveerd in de vroege 19e eeuw de omgeving werd genivelleerd aan de versterking van de oevers en de aanleg van nieuwe werven mogelijk te maken.

Vanaf 1890 werd het gebouw gebruikt voor het Archeologisch Museum te huisvesten en vervolgens in 1952 een bijlage werd toegevoegd aan het Maritiem Museum, die inmiddels verhuisd is naar het MAS.
 

bottom of page