Open Kotdag Antwerpen


openkotdag.jpg

Op zaterdag 14 maart was het Opencampusdag van alle instellingen voor hoger onderwijs in Antwerpen. In het straatbeeld waren vooral scholieren en hun ouders te bespeuren, met brochures in de hand denkend aan hun toekomst. Daarnaast ben je misschien wel één van onze gidsen tegengekomen, met een groep van twintig personen achter zich aan, op weg naar verschillende koten.

Een geslaagde editie van de Open Kotdag van GATE15 is achter de rug. De opkomst was groot, het weer zat mee en de deelnemers gingen tevreden naar huis. De route startte met een infomoment over de praktische zaken bij het uitkiezen van een juist kot. Hierna trok een student van GATE15 met een groep personen doorheen de stad: een route door de studentenbuurt of het noord. Onderweg vertelde de gids wat over de omgeving of werden tips gedeeld. In elke route werden drie koten bezocht. Vrijwillige studenten stelden hun kot open en vertelden over hun ervaringen. Huurprijzen, brandveiligheid, het uitgaansleven, studiekeuze of strenge huisbazen: alles werd besproken. Daarnaast konden er vragen worden gesteld door de ouders of scholieren aan de kotstudenten.

Wist je dat... - Er 45 000 studenten zijn in Antwerpen? - Er maar 7000 studenten op kot zitten? - Kotweb de ideale website is om koten op te zoeken? - Kotweb een mobiele app heeft die laat zien op een plannetje van Antwerpen waar er koten vrij zijn? - De koten die op Kotweb staan een kwaliteitslabel hebben (mbt brandveiligheid, woonkwaliteit,...) ? - Dat er geen kottekort is in Antwerpen? - De gemiddelde huurprijs 300 euro voor een kamer, 375 eur voor een studio en 500 euro voor een appartement is? - De beste tijd om een kot te zoeken begin/midden juni is? - Je verder altijd bij GATE15 terecht kan voor al je andere vragen?

kot1.jpg


13 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven