top of page

Bier drinken en dansen op Kampus Thursdays


La Gare 27 vult leemte in nachtleven studerend Antwerpen op

La Gare 27 vult leemte in nachtleven studerend Antwerpen op

Antwerpen

Er zijn niet bijster veel plaatsen in Antwerpen waar studenten op donderdag heen kunnen om eens goed zot de doen”, zegt eigenaar Vincent Ekwunor van La Gare 27. “Wij komen daarom met een totaalconcept, helemaal in de ‘college-vibe’.” Vanavond geeft de club het grote openingsfeest van wat ze omdoopte tot Kampus Thursdays.

Voor dit gloednieuwe concept krijgt La Gare 27 de hulp van twee werkkrachten die zich tijdens hun eigen studententijd duchtig inwerkten in het nachtelijke studentenleven. Ondertussen zijn Chloë Penson en Tom Bosack dan wel afgestudeerd, het feesten zit hen in het bloed. “We zaten tot voor kort allebei in een studentenclub en werden zelfs bierkoning en bierkoningin”, lachen ze.

Net zoals Ekwunor zijn ook zij van mening dat studenten op donderdag niet al te veel feestkeuze hebben in onze Scheldestad. “Op sommige plaatsen geniet je als student wel van gratis inkom. Maar wat wij willen is echt met een totaalpakket naar buiten komen. Zo willen we onder andere een echte ‘Students League’ organiseren met wedstrijdjes beerpong, tafelvoetbal en natuurlijk bier drinken. Dingen waar studenten graag mee bezig zijn”, vertelt het team.

En een club zou geen club zijn zonder een resem dj’s die doorgaan tot in de vroege uurtjes. “Daarvoor doen we beroep op Nick Dillinger en nog een aantal andere namen die in rotatie zullen terugkeren.” Daarmee stapt La Gare 27 af van de pure hiphop en r&b waar het zo bekend om is. “Studenten hebben een brede muzieksmaak en daar willen we op inspelen. Het mag dus allemaal wat commerciëler.”

Maar er is meer. Zo moeten liveoptredens op regelmatige basis afwisseling in het aanbod brengen. Zo komt binnen twee weken de populaire ­Ronnie Flex langs. “Studenten zullen telkens gratis binnen mogen, aan ­anderen vragen we inkom.”

Cantussen en koffie

De komst van de Kampus Thursdays is niet in dovemansoren gevallen. “We hebben al contact gehad met een aantal studentenverenigingen die graag met ons samenwerken. Want ook voor TD’s en cantussen is er hier plaats.”

Het ziet er dus naar uit dat La Gare 27 de toekomst van een uit de kluiten gewassen studentenclub te wachten staat. “Gelegen vlak bij de AP Hogeschool en niet zo ver weg van de UA, vormen we de perfecte locatie om dé uitvalsbasis van de feestende student te worden.”

Hangt het van Ekwunor en zijn team af, dan worden de Kampus Thursdays een vaste waarde in Antwerpen en ver daarbuiten. “Willen studenten uit Leuven of Gent een avondje komen feesten, dan moet La Gare 27 een plek zijn waar ook zij naar afzakken.”

De club zal haar donderdagen daarom helemaal plannen in functie van de agenda van de studenten. “Dat wil zeggen dat we tijdens de vakantieperiode gesloten zijn. En tijdens de blok openen we als studieruimte. Dan zal er geen bier, maar koffie aan een zacht prijsje verkrijgbaar zijn. Want blokken hoort er ook bij”, lachen ze.

Maar vanavond gaat het er voorlopig nog ‘gewoon’ aan toe. Met een gratis vat en vrolijke dansplaten geeft de club de aftrap van haar Kampus Thursdays en meteen ook van het nieuwe academiejaar. Wie daar zeker wil bijzijn, kan deze namiddag op StuDay in Park Spoor Noord alvast proberen een toegangsbandje op de kop te tikken.

Kampus Thursdays: La Gare 27, Damplein 27. Gratis voor studenten. Donderdag 28 september vanaf 22.30u


7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page