Coronahuurvraag:

Bijgewerkt op: 12 mrt. 2021


Ik huur een studentenstudio maar alle lessen zijn afgeschaft. Ik zou mijn contract willen stopzetten want ik moet er niet meer verblijven en ik kan niet bijwerken om genoeg te verdienen om deze studio te betalen. Kan ik het contract beëindigen?

ANTWOORD (update 22/07/2020)

Je kan je studentenhuurcontract niet zomaar stopzetten. Ook al heb je er geen fout aan, je moet de huurovereenkomst respecteren. Je zet je studies namelijk verder, alleen niet via colleges in aula’s en auditoria, maar wel via online lessen. Een stopzetting van het contract op basis van het beëindigen van de studies is dus niet mogelijk. Je universiteit of hogeschool zal trouwens ook geen attest ‘stopzetting studies’ verstrekken. Indien je contract een clausule bevat waarbij je met betaling van een opzegvergoeding of ontbindingsvergoeding de huurovereenkomst voortijdig kan beëindigen, dan kan je dit toepassen. Zo niet blijf je gebonden door de huurovereenkomst van bepaalde duur. Communiceer dit natuurlijk wel aan je verhuurder.


Volgens de minister van wonen (De Standaard, 24/03/2020) moet de student of zijn ouders de huur blijven betalen, aangezien dit een verplichting is van de huurder. Je kan uiteraard wel trachten met je verhuurder tot een minnelijke beëindiging te komen en hem uitleggen dat je de huur niet kunt betalen.

38 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven